EEN DEELTIJD UWV OPLEIDING

Ontvang jij op dit moment een uitkering, maar wil je je graag omscholen naar leerkracht basisonderwijs? Dat kan met het versneld deeltijdtraject aan de Nieuwste Pabo in Sittard. De opleiding aan deze pabo is een versnelde opleiding, wat betekent dat het mogelijk is om binnen minimaal twee jaar je diploma te behalen. Bij reguliere deeltijdopleidingen is dit vier jaar. Om het versneld deeltijdtraject te kunnen volgen, dien je te beschikken over een afgeronde (door de NVAO geaccrediteerde) hbo- of wo opleiding. Met behoud van je uitkering neem je deel aan het eerste studiejaar. Daarbij worden alle studiekosten vergoed vanuit een subsidie.

Voor het tweede studiejaar geldt dat een PO-bestuur je in dienst neemt en je vervolgens het traject al werkend kunt afronden.

Voordat het traject officieel in werking treedt word je tien weken gekoppeld aan een school waar je meerdere dagen per week het vak leerkracht gaat onderzoeken. Tijdens dit onderzoeken ga je oefenen met lesgeven en ontwikkel je een brede kijk op je opleidingsschool en opleiding. Zo kun je weloverwogen meedenken over jouw toekomstige studietraject. Aan het einde van de tien weken wordt in gezamenlijkheid beslist of het traject een serieuze mogelijkheid is.

Tijdens de opleiding heb je per week één lesavond en één stagedag (donderdag). Als student ben je minimaal één dag per week op de werkplek. Aan het einde van elk semester (half jaar) een week.

Stage

De opleiding regelt een stageplaats voor je op één van de opleidingsscholen in jouw woonregio. Een van de opleidingsscholen in de regio heet jou dus direct aan de start van de opleiding welkom als collega. Als lid van het team word je dan ook meteen gekoppeld aan een groep. Samen met de mentor van klas geef je leiding aan het dagdagelijkse gang van zaken. Je brengt je opgedane vakkennis en theorie direct in praktijk!

Ja ik wil een deeltijd UWV opleiding volgen!