Een versneld deeltijd-traject

Ben je werkzaam in een andere sector, maar wil je je graag omscholen naar leerkracht basisonderwijs? Dat kan met het deeltijd versneld traject aan de Nieuwste Pabo in Sittard. De opleiding aan deze Pabo is een versnelde opleiding, wat betekent dat het mogelijk is om binnen minimaal twee jaar je diploma te behalen. Bij reguliere deeltijdopleidingen is dit vier jaar. Om het deeltijd versneld traject te kunnen volgen, dien je te beschikken over een afgeronde (door de NVAO geaccrediteerde) hbo- of wo opleiding.

Tijdens de opleiding heb je per week één lesavond en één stagedag (donderdag). Als student ben je minimaal één dag per week op de werkplek. Aan het einde van elk semester (half jaar) een week.

Stage

De opleiding regelt een stageplaats voor je op één van de opleidingsscholen in jouw woonregio. Een van de opleidingsscholen in de regio heet jou dus direct aan de start van de opleiding welkom als collega. Als lid van het team word je dan ook meteen gekoppeld aan een groep. Samen met de mentor van klas geef je leiding aan het dagdagelijkse gang van zaken. Je brengt je opgedane vakkennis en theorie direct in praktijk!

Ja ik wil een deeltijdopleiding volgen!