Hoe word je leerkracht?

Heb je een beeld gekregen van het beroep en ben je enthousiast geworden na al deze verhalen over en van de leerkracht? Dan is dit misschien wel hét beroep voor jou!

Afhankelijk van je vooropleiding en ervaring kun je kiezen voor een reguliere voltijdopleiding, een zij-instroomtraject, een versneld deeltijdtraject of een versneld deeltijdtraject UWV  aan de Nieuwste Pabo in Sittard. De toelatingseisen verschillen per opleidingsvariant.

In februari 2020 is de landelijke campagne ‘de baan van het leven’ van start gegaan! Neem een kijkje!

Ben je afgestudeerd van het Voortgezet Onderwijs en wil je leerkracht worden?

Je volgt dan een reguliere voltijdopleiding aan de Nieuwste Pabo. Deze opleiding duurt vier jaar. Bekijk hieronder of je direct toelaatbaar bent of dat je aan eventuele toelatingseisen moet voldoen.

#

De reguliere Voltijdopleiding

Wil jij kinderen begeleiden naar zelfstandigheid? Vind jij het leuk om te onderzoeken? En ben je niet bang om kritisch te kijken naar jezelf en de wereld om je heen?

WERK JE MOMENTEEL IN EEN ANDERE SECTOR, HEB JE EEN HBO OF WO-OPLEIDING EN WIL JE ALS ZIJ-INSTROMER LEERKRACHT WORDEN?

Volg dan een zij-instroomtraject aan de nieuwste Pabo.

#

Wil je aan de slag als zij-instromer?

Vanaf studiejaar 2018-2019 bieden wij, in samenwerking met het primair onderwijs in Midden- en Zuid-Limburg, een zij-instroomtraject aan.

#

Vóór je je verder oriënteert is het zinvol om een online-zelftest te doen, waarvan de uitkomst je helpt bij de belangrijke afwegingen als je deze stap wilt maken. Want als je het verschil wilt maken, wil je zeker weten dat het beroep leraar, én het zij-instroomtraject als weg ernaartoe, bij je past. De Zelftest Carrièreswitch Onderwijs is door het NOA/APPO hiervoor speciaal ontwikkeld.

Werk je momenteel in een andere sector, heb je een HBO of WO-opleiding en wil je via een versneld deeltijdtraject leerkracht worden?

Volg dan een versneld deeltijdtraject aan de Nieuwste Pabo.

#

‘n versneld deeltijd-traject

Vanaf studiejaar 2018-2019 bieden wij in samenwerking met de schoolbesturen een versneld deeltijdtraject aan.

Werk je momenteel niet, heb je een uitkering en heb je een HBO of WO-opleiding en wil je leerkracht worden?

Volg dan een versneld deeltijd UWV traject.

#

‘n versneld Deeltijd traject UWV

Heb je een HBO-diploma en je zit in de uitkering en je zou graag een overstap willen maken naar het Primair onderwijs, krijg je de mogelijkheid om een bepaalde tijd met behoud van uitkering te snuffelen aan het lesgeven aan jonge kinderen. Verder ontdek je of het vak van leerkracht bij je past.

thijs
Thijs
Basisschool Petrus Canisius
Leerkracht groep 6

Het mooie van het vak leerkracht is dat ik een steentje bij mag dragen aan de ontwikkeling van kinderen. Ieder kind is uniek en mooi zoals het is. Ik probeer ieder kind zich te laten ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau en voor iedereen te zorgen voor voldoende uitdagingen.

desire
Desirée
Basisschool Oda
Leerkracht groep 8

Ik probeer altijd de talenten van de kinderen te ontdekken en te stimuleren. Mede daardoor geeft werken met kinderen als leerkracht in het basisonderwijs waardering en voldoening. Het is gewoon een heel erg leuk beroep.

Margje
Margje
SBO de Griffel
Leerkracht

Als leerkracht bouw ik een hechte band op met de kinderen. Ik weet precies hoe het met ze gaat. Daardoor kan ik ze goed begeleiden in hun leerproces. Belangrijk vind ik dat ik ze laat ervaren dat ze meer kunnen dan ze denken dat kunnen.

Heb je een vraag?